Alle mensen zijn gelijkwaardig.

februari 7, 2018 rvanthoor No comments exist

Alle mensen zijn gelijkwaardig. Wat houdt dat in?
Dit houdt in dat het niet uitmaakt of je: oud, jong, man, vrouw, volgens de sociale omgeving “normaal” of “geschift” bent.

Gelijkwaardigheid houdt in dat alle inbreng van de leden van de sociale omgeving niet zonder meer weggeschoven mogen worden. Kinderen kunnen vaak hele zinnige oplossingen aandragen waar volwassenen nog niet aan gedacht hebben.

Niemand is meer of minder dan een ander.
Dus een leidinggevend iemand is niet meer dan degene aan wie leiding wordt gegeven.
Er is dus geen persoon die boven een ander staat. Of dit nu man of vrouw is.

Ook de woorden van de ene mens zijn niet van meer belang dan van de ander.
Dit is in de rechtspraak vaak wel zo.
In de religies en met name in het midden oosten, is het woord van een man allesbepalend en telt het woord van een vrouw niet mee.
Dan hebben we het niet eens over het gedrag naar de kinderen.

De kinderen worden vanaf hun geboorte voorgehouden dat hun ouders de regels van de sociale omgeving compleet met ondergeschiktheid van meisjes en vrouwen bijbrengen.
Dit is het grootste en gevaarlijkste sociale gedrag.
Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar de grond voor een steniging tot de dood van een vrouw in sommige delen van de wereld. Het woord van de man is daarbij genoeg om een vrouw letterlijk dood te gooien. Dit zonder dat er ooit een rechter aan te pas is geweest.

Ook het uithuwelijken van kleine meisjes is iets wat in alle delen van de wereld gebeurd. Dat het kind hier lichamelijk, emotioneel en geestelijk nog lang niet aan toe is, is voor dit soort stromingen binnen die sociale groepen niet van belang.

Het is mijn mening dat elk mens: oud, jong, man, vrouw, volgens de sociale omgeving “normaal” of “geschift”, het recht heeft om een menswaardig leven te leiden en niet door anderen worden gedwongen om dingen tegen het menszijn te ondergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *