De eigen verantwoordelijkheid.

augustus 3, 2017 rvanthoor No comments exist

Tijdens de zwangerschap worden ons al veel talenten afgepakt zonder dat de moeder of de vader dit bemerkt. Hoe ernstig zijn de gevolgen, voor bepaalde talenten die verboden zijn, er niet ingestampt via allerlei openbaren verbrandingen en martelingen? De moeder weet niet eens dat zij onbewust die angsten doorgeeft aan de vrucht die zij draagt.

Wat te denken aan je eigen verantwoordelijkheid als begin van het wegwerken van talenten? Want iedereen die maar denkt dat hij of zij maar iets te zeggen heeft neemt je verantwoordelijkheid over.

Kijk naar het het gedrag van overheid, kerkelijke leiders, gezondheidswerkers, volwassenen en ga zo maar door. Die lijst is eindeloos. Zolang je maar doet wat een ander je opdraagt en geen eigen invulling er aan geef,t is het goed. Anders vallen er straffen.

Naar mijn mening is dit de omgekeerde wereld zoals die bedoeld was.

De mens heeft een eigen wil en beslissingsmogelijkheid. Die wordt door de huidige maatschappij volledig ondergeschikt maakt aan de eisen van de machthebbers. Luister maar eens naar de raad die een arts u geeft: als u dat of dat niet doet zoals ik dat gezegd heb kan ik als arts de verantwoordelijkheid niet langer nemen voor uw gezondheid. Een ander voorbeeld? Een politieagent: mevrouw of meneer u dient zich aan de wet te houden ook al kost dat iemand zijn gezondheid cq leven. Hoe denkt u over de acties van het leger? Als u deel uitmaakt van het leger bent u op verantwoordelijkheid gebied toch niet meer dan een robot? Of wel soms. U heeft absoluut niets in te brengen en moet het gegeven bevel uitvoeren zoals het is gegeven en als u van de opdracht afwijkt moet u daar een hele goede reden voor geven. Zelfs als u deze keer niet bent gesneuveld, is dat geen goede reden om het gegeven bevel te negeren.

Dus kort en goed hoeveel eigen verantwoordelijkheid mogelijkheden heeft u nog in deze maatschappij? Voor mijn gevoel wordt dat steeds minder met het toenemen van de uit te varen wetten en voorschriften. Als iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid zou nemen en zich daar aan zou houden was er geen overheid in de huidige vorm nodig. We hadden dan ook geen bedrijfsleven dat de leefomgeving van de wereldbevolking ten koste van alles, mens of dier, verziekt. Wat zou de wereld er op er voor uit gaan als we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid zouden nemen en daar naar handelen.

Geen regeltjes meer nodig, geen bazen meer, geen bedillerige overheid en ga zo maar door. Wat een vrijheid en dat alleen omdat we onze verantwoordelijkheid nemen. Zoveel effect voor zo weinig moeite. Doet u mee?

Dan beginnen we samen. Maar wel met zijn allen. Ik hoop het heel snel te merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *