mijn lichaam of heb ik het te leen?

september 21, 2017 rvanthoor No comments exist

Mijn hele leven heb ik al het gevoel dat ik dit lichaam slechts te leen heb om er in te leren. Als het fout gaat: kan ik leren, als het goed gaat: heb ik vakantie. Zo heb ik het mijn gehele leven bekeken en geleefd. Als ik zoiets vertelde was het net als vloeken in de kerk. Dat was niet zo want je afkomst en opleiding bepaalden wat je al dan niet mocht en kon doen. Je hele leven stond al bij je geboorte vast. Ik kon voorbeelden aanhalen wat ik wilde, dat hielp niets. Zo was het en niet anders. Dat ik zelf het tegendeel aanleverde was niet van belang en werd weggevaagd door de anderen. Dat is niet van toepassing of, in het beste geval, toeval. Alles moest in “het enge steegje” passen wat zij voor ogen hadden. Anders deugde het niet en was het duivels. Want een “normaal mens” deed zulke dingen niet. Die wilde zijn leven niet zelf invullen, maar liet dat over aan anderen die ‘het beter wisten’. Mijn wedervraag: wat dan de zin van het leven was, daar kwam geen zinnig antwoord op. Die werd altijd met het zelfde argument afgedaan: dat is zo bepaald, dus haal je niets in je hoofd, want dat kun je toch niet. Zelfs de tien geboden werden aangehaald als basis voor dit antwoord. Die werden gebruikt als ‘Haarlemmerolie’ een soort van algemeen toepasbaar oplosbaar middel. Als ik kijk naar mijn leven en datgene dat ik als gevolg daarop geschreven heb in mijn boeken, blokkeert die olie juist de maatschappij. En de samenwerking tussen de mensen op een warme en sociale manier, waarbij de menselijke waarden en normen de hoofdtoon vormen. Maar die mogen in de huidige maatschappij niet meer de maatlat zijn waar alles aan afgemeten wordt. Hier moet men alles afmeten aan de luxe en hoeveelheid geld dat wordt uitgegeven om indruk te maken op iedereen. Zelfs als dat ten koste gaat van je eigen en andermans leven en geluk. Zolang er maar geld binnenkomt en wordt uitgegeven. Ik dacht niet zo en als aanzet daartoe heb ik een aantal boeken over de weg naar deze menselijke maatschappij die veel ontspanner en rustiger is voor iedereen. En waarbij de kinderen niet al bij twee of driejarige leeftijd naar school moet moet om van alles af te leren volgens de regels en aan te leren zoals de huidige ‘omgangsvormen’ dat verwachten. Kijk naar de SOEHMA en de ONTSTOLEN TALENTEN. Die geven een mogelijkheid om op pad te gaan naar jezelf zoals je werkelijk bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *