Voorspellingen uit de jaren ‘50.

maart 26, 2020 rvanthoor No comments exist

Voorspellingen uit de jaren ‘50.

mijn grootvader voorspelde mij in begin 1950 al dat wij het steeds beter zouden krijgen tot wij eraan verslaafd zouden zijn, aan al die ‘verbeteringen’.

Denk aan de autosnelwegen, de spoorwegen, de vliegtuigen, vakantieparken, hotels, recreatiebungalows, tv, al de soorten verzekeringen zoals pensioen, vakantiegeld etc.

Hij zei tegen mij : let maar op zodra dat gewoon is geworden, zullen er dingen gaan gebeuren die het voor de echte rijken mogelijk maken om van al die mogelijkheden hun genot te maken.

Zonder dat zij hier moeite hoeven te doen.

Kijk maar om u heen, de man had gelijk.

Hoe dat heeft kunnen gebeuren zult u zich afvragen.

Nou heel simpel: kijk eens naar de reclame de films op tv, wat die allemaal aan luxe en ‘gemak’ laten zien schijnbaar voor de ‘gewone’ man.

Een nieuwe auto, luxe apparaten voor het huishouden, leningen daarvoor geen probleem.

Hij zij op zijn manier: zo gaat Japie naar de sodemieter toe, en vraagt u zich af hoe kan dat nou het paste toch netjes volgens de regels? Maar u was een ding vergeten, het belangrijkste: wie bepaalt de regels en zorgt dat deze worden nageleefd?

Juist die extreem rijken.

Alles leek een mooie droom en dat was het een droom waaruit we nu langzaam wakker beginnen te worden.

En ten koste van wat?

Onze gezondheid op lichamelijk en financieel vlak. En beiden doen even zeer. Maar er is een belangrijk eindpunt : we zijn allemaal, rijk en arm, stervelingen. We gaan allemaal dood. Dat is een vast en zeker gegeven. Ook denken die superrijken dat zij ons allemaal zullen overleven.

De dood is voor even zeker rijk of arm, met of zonder meerdere harttransplantaties e.d..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *