Zijn wij bezeten?

juni 27, 2018 rvanthoor 1 comment

Zijn wij bezeten?
Zijn wij bezeten ? En zo ja, waardoor dan wel?
Er komen de laatste tijd steeds meer geluiden uit de wereld van psychologie en psychiatrie dat er mensen zijn die bezeten zijn.
Als je zulke kreten gaat slaken moet je ook in staat zijn om te vertellen waardoor en waar dat vandaan komt.
Moet ik dat zien in het begrip bezeten zoals dat in de bijbel genoemd wordt? Of is dat op een modernere manier te duiden?
Bedoelen zij soms het bezeten worden door een succubi? Dat is een bewust opgewekte entiteit die meestal niet veel goeds belooft.
Hoe dat opwekken in zijn werk gaat is hier niet van belang, wel hoe zij verspreid kunnen worden en wij er vanaf kunnen komen.
Laat ik eerst eens kijken hoe deze entiteiten verspreid kunnen worden. Meestal worden zij met een bepaald doel voor ogen gemaakt en dan op de doelgroepen losgelaten. Dit met het doel deze doelgroepen zoveel mogelijk schade toe te brengen zonder dat duidelijk is waar die oorzaak van de schade vandaan komt. Soms zijn dat tegenstanders op bepaalde gebieden.
Het kan ook dat men gewoon voor de ‘lol’ deze entiteiten opwekt. Met name jongeren die op een of andere wijze in contact zijn gekomen met het spirituele gebied, zoals het glaasje draaien en het gaan uitproberen. Zij weten niet wat voor uitwerkingen die entiteiten kunnen hebben. Als zij bijvoorbeeld lid of fan zijn van een bepaalde club, bv voetbal of muziek, kunnen zij hun doel op de tegenstanders richten en aldus een heel publiek tegelijk ermee volstoppen.
En de entiteiten maar de ‘tegenstanders’ leegzuigen.
Het is daarom dat een van de kenmerken van dit soort toestanden in het begin chronische vermoeidheid van de persoon is.
Wat is ertegen te doen als je langdurig moe bent en vermoedt dat je zo een entiteit bij je hebt?
Een van die dingen is naar een ter zake kundige therapeut gaan en dan maakt het niet uit of deze in de alternatieve of reguliere hoek zit. En je daardoor laten behandelen. Hoe weet je of deze ter zake kundig is, gewoon om je heen vragen en luisteren naar de verhalen van andere mensen die dezelfde symptomen hadden en ervan af zijn gekomen door deze therapeuten.
Meestal is het zo dat de mensen met de meeste en de grootste advertenties en kranten artikelen over hoe goed zij wel niet zijn op bepaalde gebieden, op je geld uit zijn en geen enkele interesse hebben in jouw gezondheid.

1 Comment on “Zijn wij bezeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *